Ilmaiset äänikirjat – kuuntele suosikkikirjojasi ilmaiseksi

ilmaisia äänikirjoja

Ilmaiset äänikirjat kokeiluun

Ilmaisia äänikirjoja tuntuu olevan tarjolla pilvin pimein, kun mainoksia näkyy nykyään netissä ja televisiossa. Aikakausilehtien sähköiset versiot eivät koskaan oikein lähteneen lentoon. Lehtien lukeminen vaati aina melkein tabletin, koska puhelimen näyttö on usein aivan liian pieni. Kirjat on kuitenkin helpompi muuttaa semmoiseen muotoon että niitä voi kuunnella äänikirjoina tai lukea e-kirjoja. Äänikirjat ovat lyöneet läpi oikein kunnolla viime vuosina ja suurin syy tähän on se, että voit kokeilla äänikirjoja ilmaiseksi.

Ilmaisia äänikirjoja voi kuunnella missä ja milloin vain

Äänikirjapalvelut tarjoavat kaikki ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkaille. Voit siis kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi 14 tai 30 päivän ajan ilman rajoituksia. Suurin osa tarjoajista pyytävät kuitenkin rekisteröitymisvaiheessa luottokortin tietoja jotta kirjan kuuntelu ei katkea jos et ehdi kuunnella kirjan loppuun ennen kokeilujakson päättymistä.

Oikea syy tälle on kuitenkin se, että tarjoaja mielellään haluaa käyttäjän vahingossa unohtavan kokeilujakson päättymispäivän. Kokeilu on aina ilmaista ja monella meistä ei kestä 30 päivää kuunnella yksi kirja loppuun. 14 päivää on monelle myös riittävän pitkä aika kuunnella kokonainen kirja. Jos äänikirjat ovat se tapa jolla mielellään kulutat kirjoja, niin kannattaa tästä kuitenkin maksaa.

Äänikirjafirmoilla on tarjolla valtava valikoima kirjoja josta varmaan löydät mieleisesi. Sovelluksen kautta voit helposti etsiä omia suosikkeja tai valita kuunneltuimpien listalta jonkun sinulle sopivan kirjan. Koko valikoiman äänikirjoja voi kuunnella ilmaiseksi koko testijakson ajan. Voit kuuntelemisen lisäksi myös lukea kirjoja, jos se on sinun mielestäsi mieluisampi tapa nauttia kirjoista. Äänikirjapalvelut mainitsevat ilmaiset äänikirjat aina ensimmäisenä, koska kuuntelu on käyttäjien mielestä kätevin kuluttaa kirjallisuutta.

Äänikirja löytyy aina valmiina puhelimessa odottamassa jos esim. matkalla haluat kuunnella äänikirjoja lentokoneessa. Äänikirjaa voit kuunnella myös ilman nettiyhteyttä. Muista vain kirjautua palveluun ennen kuin lähdet matkaan ja ladata kirja sieltä offline-tilaan.

Miten voin kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi?

Ilmaiset äänikirjat on tarjolla jokaisella äänikirjatarjoajalla. Kirjoja voi kuunnella täysin ilmaiseksi joko 14 tai 30 päivän ajan. Tunnetuimmat äänikirjapalvelut ovat Bookbeat, Storytel, Elisa Kirja ja Nextory. Yle areenan valikoimista löytyy myös jonkun verran äänikirjoja, mutta valikoima on aika suppea. Yle tarjoaa esim. klassisia kirjoja ja raamatun osia.

Bookbeat äänikirjat

Bookbeat tarjoaa täysin ilmaisia äänikirjoja 30 päivän ajan. Kyseinen palvelu on ollut itselläni käytössä. Kaikki toimi hyvin koko kokeilujakson ajan. E-kirjoja en ehtinyt kokeilla. Bookbeat vaatii luottokortin toimiakseen, mutta tilauksen voi sanoa irti milloin vain.

Storytel äänikirjat

Storytel on toinen tunnettu toimija joka tarjoaa ilmaiset äänikirjat 30 päivän kokeilujaksolla. Palvelu on pohjoismaiden suurin ja suosituin. Kaikenlaista kirjaa tarjolla joko ääni- tai e-kirjana. Storytel palvelu toimii kaikilla laitteilla, eli voit kuunnella vaikka puhelimen tai iPadin kautta.

Elisa kirja äänikirjat

Elisa kirja tarjoaa kaikkien muiden tapaan äänikirjat ilmaiseksi 30 päivän ajan. Elisa kirja on ainoa kotimainen palvelu. Tämä tarkoittaa myös sitä, että täältä löydät monta kotimaista kirjaa. Palvelu on suht kallis verrattuna muihin toimijoihin. Elisa kirjan tilauksesta saa maksaa 16,90 euroa kuukaudessa kun muut veloittavat vain noin 10 euroa kuukaudessa. Tämä on hyvä pitää mielessä jos haluaa jatkaa tilaajana ilmaisen kokeilujakson jälkeen. Elisa kirjan kautta voi myös ostaa kirjoja itselleen pysyvästi kiinteään hintaan.

Nextory äänikirjat

Nextory on ainoa joka tarjoaa kokeilujakson aikana äänikirjat ilmaiseksi vain 14 päivän ajan. Palveluun on helppo rekisteröityä netissä ja tarjolla on myös lasten kirjoja. Harmi että palvelua voi koittaa vain 14 päivää. Tuplasti pidemmän kokeilujakson tarjoaa esim. Storytel.

Ilmaiset äänikirjat heti kokeiluun

Ilmaisia äänikirjoja kannattaa ehdottomasti kokeilla jos äänikirja ei ole ennestään tuttu. Haluamasi palveluun voi tutustua tarkemmin netissä tästä. Luottokortti on ainoa asia jonka tarvitset jos haluat kokeilla äänikirjoja. Korttia ei veloiteta heti, vaan vasta silloin kun kokeilujakso päättyy.

Äänikirjoja voi kuunnella ilmaiseksi ilman minkäänlaista sitoutumista. Kaikki yllä mainitut palvelut ovat täysin ilmaisia. Voit helposti sanoa palvelun irti ennenaikaisesti jos huomaat ettei palvelu sovi juuri sinulle. Toivottavasti tästä ohjeesta oli apua.

Vinkki: Jos sanot irtisanot palvelun ennen kuin kokeilujakso päättyy, on sinulla mahdollisuus jatkaa kuuntelua myöhemmin melkein ilmaiseksi. Esim. Bookbeat tulee lähettämään sinulle mainospostia jossa tarjotaan kuukauden jaksoa noin euron hintaan. Et siis saa kuunteluoikeutta ihan ilmaiseksi, mutta melkein.